Vragen

Veelgestelde vragen

Uiteraard wordt in onze klinieken veel aandacht besteed aan veilig werken. Wij houden ons daarom strikt aan de richtlijnen van het RIVM inzake Covid 19. Daar waar mogelijk, zullen wij op afstand en met een beveiligde videoverbinding uw consult doen. Wij vragen u ook of u Covid gerelateerde klachten heeft en houden ruime afstand.

Of uw behandeling wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar hangt van een aantal dingen af. Cosmetische ingrepen worden zelden of nooit vergoed, problemen aan bijvoorbeeld een hand wel. Uw specialist ( plastisch chirurg of huidtherapeut) zal dit met u tijdens het consult bespreken. De kosten van het consult bij de plastisch chirurg worden altijd vergoed, mits u door uw huisarts bent verwezen. Houdt u er rekening mee dat dit ten koste kan gaan van uw eigen risico. Het eerste consult bij de huidtherapie is altijd kosteloos, tenzij u bent verwezen door uw huisarts. Ook in dit geval kan dit ten koste gaan van uw eigen risico.

Als u wilt dat uw behandeling door uw ziektekostenverzekeraar wordt vergoed, is het noodzakelijk dat u door een arts wordt doorverwezen naar ons. Dat kan uw huisarts zijn, maar ook een andere medisch specialist. Overigens geeft een verwijsbrief van uw huisarts geen garantie op vergoeding van uw behandeling. Uiteindelijk moet u aan de criteria van uw verzekeraar voldoen voor vergoeding. U moet rekening houden met de mogelijkheid dat uw verzekeraar uw risico zal belasten. Overigens heeft u voor cosmetische behandelingen geen verwijzing van uw huisarts nodig, deze worden niet vergoed door de ziektekostenverzekering.

De wachttijd voor een consult in een van onze klinieken is meestal minder dan een week. Als uit het consult blijkt dat een behandeling wenselijk of nodig is, kan deze meestal binnen een tot twee weken worden gepland. Uiteraard zijn hierop uitzonderingen, zoals het aanvragen van een machtiging bij de ziektekostenverzekeraar wat soms enige tijd kan duren.

Bij Kliniek Alphen en Kliniek Voorne Putten is het niet mogelijk om in termijnen te betalen. Voor niet verzekerde zorg krijgt u een nota die vooraf moet worden betaald. Verzekerde zorg wordt meestal direct bij uw verzekeraar gedeclareerd. In dat geval bestaat wel de kans dat uw verzekeraar uw eigen risico zal belasten.

Een ooglidcorrectie is een ingreep waar veel mensen tegenop zien en waarvan iedereen achteraf zegt: "Als ik dit geweten had, had ik het jaren eerder laten doen." De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en na de ingreep moet u het een aantal dagen rustig aan doen. Meestal wordt een ooglidcorrectie niet vergoed door uw verzekeraar. Wij geven u graag advies in een persoonlijk consult of een ooglidcorrectie voor u een goed idee is en voorzien u dan van nadere informatie.

Wij doen ons uiterste best om uw behandeling in onze klinieken zo succesvol mogelijk te maken. Bij de plastisch chirurg en de huidtherapeut , we streven naar optimale kwaliteit. Als u een positieve ervaring heeft en die met ons wilt delen, plaatsen wij deze graag bij onze patiëntervaringen. Mocht u niet tevreden zijn, ook dan willen we dat graag weten om u eventueel aanvullend te kunnen helpen of er zelf lering uit te trekken.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Klik hier om een vraag te stellen.