Acnebehandeling

Acnebehandeling

Algemene informatie acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening bij met name jongeren in de puberteit, maar kan zich ook voordoen op middelbare leeftijd. Het is een ontstekingsreactie van de talgklieren in de huid. Hoewel iedereen wel eens een ontsteking of een mee-eter heeft, kan het bij sommigen zich chronisch voortzetten. Dit kan zeer hinderlijk, pijnlijk en cosmetisch storend zijn voor u. Kenmerkend voor acne zijn de ontstekingen (witte kopjes, rode bulten), zwarte mee-eters, witte harde talgpropjes, pigmentverkleuring en littekens die met name in het gezicht, op de borst en de rug voorkomen.

Meestal is een diagnose en eventuele medicatie van de huisarts en/of dermatoloog essentieel om effectief van start te gaan met de huidtherapeutische acnetherapie. Tijdens het consult wordt samen met de patiƫnt en huidtherapeute een behandelplan gemaakt. De huidtherapeute zal advies geven over producten die kunnen worden aangeschaft om de behandeling te ondersteunen.

Allereerst wordt uw huid tevoren gereinigd om de huid vet- en make-upvrij te maken.
De nadruk van acnetherapie zal liggen op de dieptereiniging van de huid. Dit betekent het handmatig verwijderen van verstopte talgklieren. Soms kan er gekozen worden om aanvullend een peeling of Microdermabrasie te geven. Deze behandelingen zorgen ervoor, dat de opperhuid versneld afschilfert met als doel de verstopping van de uitvoergang van de talgklieren tegen te gaan. Tevens kunnen hierdoor de pigmentvlekjes na een ontsteking oplichten en zal de huid egaler en zachter aanvoelen.