Rimpelbehandeling

Rimpelbehandeling

Algemene informatie over een rimpelbehandeling m.b.v. Botox

Zelfs de mooiste huid wordt ouder. Door de natuurlijke afbraak van collageen, neemt de elasticiteit van uw huid af en verliest het gezicht vulling. Rimpels zijn het gevolg. 

Rimpelvorming in de huid is dus een natuurlijk verschijnsel. Door een aantal oorzaken (zonlicht, ziekte, roken, slechte voeding/verzorging, etc.), kan de huid ook versneld verouderen, waardoor het wenselijk kan zijn deze 'verouderingskenmerken' te behandelen. Een behandeling van rimpels is altijd een persoonlijke keuze, waarbij de plastisch chirurg u kan adviseren of botox het meest geschikt is voor u of dat u beter terecht kunt bij onze huidtherapeut voor lasertherapie. Ook lipofilling van rimpels wordt door ons uitgevoerd.

 

Botox

Botox is een injectievloeistof die de activiteit van spieren reduceert. Rimpels in het gezicht kunnen veroorzaakt worden door dergelijke activiteit. Denk maar aan fronsrimpels, kraaienpootjes of de horizontale lijnen op het voorhoofd. Inspuiten van Botox zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid minder worden. Deze behandeling kan, indien tijdig toegepast, het ontstaan van rimpels voorkomen of vertragen. Al jarenlang wordt Botox door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen toegediend. Een kleine hoeveelheid Botox wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied. 

De injecties zijn volkomen veilig en onmiddellijk na de behandeling kunt u weer naar huis om uw normale dagelijkse bezigheden te hervatten. In de eerste periode kan de huid licht gezwollen zijn en bestaat er kans op een wat blauwe verkleuring. Deze trekt snel weer weg. 

Een Botoxbehandeling heeft na drie tot vijf dagen al het maximale effect bereikt. De werking houdt drie tot zes maanden aan. De mate en duur van het effect verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Na deze tijd kan opnieuw behandeld worden, waarbij de behandelfrequentie over het algemeen iets afneemt.