Overmatig zweten

Overmatig zweten

Algemeen informatie over Hyperhidrosis Axillaris

Zweten is een normale lichaamsfunctie, waarmee overtollige warmte die bij normale activiteit door het lichaam wordt geproduceerd, kan worden afgestaan. Van overmatig zweten of hyperhydrosis, wordt gesproken als de zweetproductie de normale behoefte om warmte af te staan overschrijdt.

Botoxinjecties: Dit is een therapie, waarbij de huid wordt ingespoten met een sterk verdunde oplossing van botuline toxine. Deze stof wordt geproduceerd door de botuline bacterie. Het middel zorgt voor blokkade van de signalen van de zenuwen die de zweetklieren aanzetten tot zweetproductie, waardoor het zweten vermindert. Het is een zeer effectieve therapie, maar het effect houdt een beperkt aantal maanden aan. De therapie moet dan weer herhaald worden.

Laserbehandeling: Dit is een behandeling, waarbij met laserlicht hitte wordt toegebracht vlak onder de huid, op de plek waar de zweetklieren zitten. Vervolgens worden met een canule de kapotte zweetklieren weggezogen. Uiteindelijk wordt het zweten veel minder, soms moet de behandeling worden herhaald voor het beste resultaat. Deze behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.