Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Algemene informatie schaamlipcorrectie

Er zijn twee redenen waarom schaamlipcorrecties worden uitgevoerd. Ten eerste omdat sommige vrouwen last kunnen hebben van bovengemiddeld grote schaamlippen, dit kan een belemmering vormen bij het sporten en het kan pijn veroorzaken bij bijvoorbeeld het fietsen. Ook komt het voor dat vrouwen zich daardoor geremd voelen in hun seksuele beleving. Een andere groep vrouwen heeft een afwijkende vorm van de schaamlippen. Dit komt vaak voor na zwangerschappen. Bij de bevalling kunnen de schaamlippen beschadigd raken, waardoor ze op een onnatuurlijke manier genezen. Daarnaast kan er ook een storend of pijnlijk litteken ontstaan. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. 

Indien de behandeling onder plaatselijke verdoving plaats vindt, krijgt u voor de behandeling een verdovende crème, met deze crème kunt u de schaamlippen insmeren.

De behandeling bestaat uit het verwijderen van het overtollige weefsel of het opnieuw modelleren van de schaamlippen. Het operatiegebied wordt gehecht met een dun draadje, dat binnen enkele weken vanzelf oplost.